Снимка Google MapsПаметникът Альоша се извисява над Пловдив като символ на

...
Снимка Google MapsПаметникът Альоша се извисява над Пловдив като символ на
Коментари Харесай

Русия гневна на България за поругаването на паметника „Альоша” в Пловдив

Снимка Google Maps

" Паметникът „ Альоша ” се извисява над Пловдив като знак на битката и успеха над фашизма. Символ, който би трябвало да ни сплотява и да припомня на поколенията за саможертвата на починалите. За страдание сме очевидци на следващия противен акт против паметника " Альоша ", против историята, която не може и не би трябвало да се зачертава ". Това се показва в публична позиция на Почетното консулство на Русия в Пловдив, написа вести.бг.

" Паметникът на боеца от камък, изравен на хълма и пазещ загатна за всички безименни съветски герои, починали в Европа още веднъж осъмна опозорен. Тези антихуманни деяние имат една цел - да ни припомнят, че злото е живо, че омразата съществува не поради аргументите, а просто поради самата себе си. 2020 е годината, в която честваме 75-годишнината от успеха над фашизма ", припомнят от дипломатическото посланичество.

" Нашият " Альоша " би трябвало и ще бъде предпазен от екстремистките актове на крайната русофобия. Проявите на вандалщина, които остават безнаказани не са добър отзив за нашето общество. Поредното посягане по отношение на паметника, който е част от културно-историческото завещание на града ни, е недопустимо, а оскверняването му е закононарушение, срам и позор за обществото, посягане против човешките правила и добродетели, както и против най-ценните достолепия на българския дух. Животът ни няма да стане по-смислен и по-добър с поругаването на монументи, символизиращи успеха на антифашистката идея. Символът на успеха над фашизма и края на Втората международна война е нашият израз наизуст, респект и поклонение пред историческата истина. Почита към паметта на починалите и жертвите на Втората международна война и извоювали успеха над нацистка Германия е акт на благодарност. Осъждаме всички форми на ксенофобия, екстремизъм и принуждение. Нека не слагаме нови разграничителни линии! ", се споделя още в реакцията на Москва.

Реакцията е във връзка следващото поругаване на паметника от през вчерашния ден, когато той бе залят с алена багра и върху него бяха изписани надписите: " Не сме не запомнили ", " Няма да извиним ". Засега няма арестуван за похищението.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  1  0 уйчо (преди 2 минути) Рейтинг: 8302 | Одобрение: 1217 Корона вирусът да ги тръшне гадовете! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР